Superseizoen Lady Sharks duurt 5 seconden te lang !

In oktober 2017 begonnen de Lady Sharks aan een schijnbaar onmogelijke opdracht, namelijk sportief weerwerk bieden tegen de sterke teams uit de 2de Liga Nord in Nord Rhein Westfalen.

Op gebied van présence, namelijk mooie, stijlvolle shirts en broekhoezen hadden we vooraf al de league gewonnen !

In de eerste wedstrijd in- en tegen één van de titelfavorieten Bergkamen werd er 3 – 3 gespeeld, de dag erna werd Essen helemaal opgepeuzeld. Grote ogen in Duitsland en fiere Lady Sharks speelsters die gedisciplineerd en vol vertrouwen bleven spelen.

Na de winst thuis tegen Bergkamen en de uitoverwinning in Grefrath en Adendorf, bleek de 2de plaats al verzekerd en bleven de Kölner Haie als enige titelfavoriet over.

In Keulen kwamen de Lady Sharks 0 – 2 voor maar 20 seconden voor het einde van de wedstrijd kon Keulen nog de gelijkmaker scoren.

De Lady Sharks hadden gisteren voldoende aan 1 punt in de laatste wedstrijd tegen de Kölner Haie, die met de spelersbus van het DEL team naar Mechelen waren gekomen.

De Kölner Haie scoorden al in de eerste periode, de Lady Sharks waren enorm zenuwachtig en kwamen niet in hun spel. De Duitse goalie bleef pal staan en pas in de derde periode scoorden de Lady Sharks de gelijkmaker met een magistraal afstandsshot van Roosje Willemot, het verlossende doelpunt dat de kampioenschapsbeker naar Mechelen zou halen.

Een “empty net” werd 10 seconden voor het einde van de wedstrijd gemist, puck naast de goal en dus icing en ook face-off in ons verdedigend vak.

Faceoff werd verloren, puck naar tegenspeelster die centraal alle tijd kreeg om aan te leggen en te scoren en dit op 5 seconden van het einde. Weg beker, weg droom ! Sport kan hard zijn !

De balans kan alleen maar positief zijn, namelijk een superseizoen, 2 nederlagen op een totaal van 12 wedstrijden.

Geen enkele uitdaging zijn de Lady Sharks uit de weg gegaan, namelijk het spelen van oefenwedstrijden tegen het Nationaal team Nederland alsook het Bundesligateam DEG Düsseldorf.

De Lady Sharks spelen tussen 10 en 13 mei nog het internationale toernooi in Cergy-Pontoise (Parijs), met deelname van teams uit Duitsland, Tsjechië en Frankrijk. Ook dit toernooi zal een onvergetelijke ervaring zijn !

Een team om terecht fier op te zijn !