Officiële start vandaag voor Golden Sharks !

Vandaag beginnen we eraan, de eerste officiële wedstrijd van de MECHELEN GOLDEN SHARKS ! Om 20:30 uur in Deurne de eerste wedstrijd voor de Beker van België competitie en zondag om 19:45 uur de eerste thuiswedstrijd tegen de Leuven Chiefs.

Voor Voorzitter Gunter BOSMANS was het na twee opeenvolgende titels in Divisie 1 en een succesvolle Beker van België campagne duidelijk, Cold Play Sharks zou absoluut deelnemen aan de BeNe League !

Financieel werd het 1ste team losgekoppeld van de jeugdwerking en zo kwam er ook een nieuwe naam en logo voor het team : MECHELEN GOLDEN SHARKS ! 

Vanuit de KBIJF kwam de voorwaarde voor goedkeuring van deelname aan de BeNe League, namelijk een transferbeperking om maar maximaal 2 spelers van een andere club te transfereren.

Soms moet je ook niet verder kijken dan je neus lang is en binnen de club werd Jesse RAEKELBOOM aangesteld als coach, DE key functie in de bouw van een nieuw team en Jesse bewijst nu al dat hij een topper is !

Alle sterkhouders van vorig seizoen bleven zoals Olivier BOUCHARD, Marek ZIARNY, Kristof VAN LOOY, Mike GYSBRECHTS, Daniel BUDDE en Martin VACHAL. Ook de jeugdspelers Stefaan SWENNEN, Jakob HUYGHE, Jano VANDERHULST, Wouter VERTOMMEN, Jente WELLENS, Onni WALDEN stapten mee in het nieuwe project ! Natuurlijk zal de prominente jeugdwerking van Jos LEJEUNE in de club zeer belangrijk blijven om jeugdspelers degelijk op te leiden en klaar te maken voor de GOLDEN SHARKS.

De lijst van versterkingen en spelers die al van dag 1 in het nieuwe project willen starten, mag ook gezien worden : Maxime PELLEGRIMS (Geleen), Timo DEWIN (HYC), Brent OP DE BEECK (Eindhoven), Branko DIJSTELBLOEM (Neusser), Rodney VAN HORRIK (Eindhoven) en een tweede importspeler Jordan STEGER (USA) die vorig seizoen schitterde in IJsland.

Zeer spijtig, niet alleen voor de club maar ook persoonlijk, was het feit dat Jean- en Paul CORNELIS na een paar trainingen er de brui aan gaven, geen motivatie, niveau en spelplezier meer ! Ook Quentin RONDIA kwam uiteindelijk niet. Drie versterkingen waar op gerekend was maar die de coach nu zal opvangen met wat verschuivingen binnen het team !

Ambitie dit seizoen is niet alleen bij de groep te horen, maar ook het spelen van de playoffs van de BeNe League en de halve finale van de Beker.

Wij zijn ook zeer blij en fier dat de club een samenwerking mocht aangaan met BAUER – MAPLE LEAF SPORT, een op en top Belgisch bedrijf dat al jaren in Europa een begrip is !

2,722 total views, 1 views today