Op zaterdag nipt verloren in Amsterdam en op zondag geen schijn van kans tegen zeer sterk Nijmegen !

Op zaterdag speelden de GOLDEN SHARKS in de hoofdstad van Nederland ! Op voorhand was geweten dat indien je de playoffs wil halen, dat je ook punten op verplaatsing moet meepakken tegen een gelijkwaardige tegenstander als Amsterdam.

Een goed sterk begin en eerste periode eindigde in een 1 – 3 tussenstand, Mechelse doelpunten van Maxime PELLEGRIMS (2) en Martin VACHAL.
Eigenlijk was de tussenstand 1 -4, want een geldig doelpunt van de SHARKS werd gewoonweg niet gezien. Maar in ijshockey mag je geen zwakke periodes kennen en die waren er teveel in de tweede periode met 3 doelpunten op een rij voor Amsterdam. In de derde periode vonden de GOLDEN SHARKS opnieuw de weg naar het doel, doelpunten van Onni WALDEN en Marek ZIARNY, zodat er een mooie tussenstand van 4 – 5 stond. Amsterdam lag bijna in de touwen, tot dat de referee het tijd vond om enkele rare beslissingen uit zijn hoed te toveren. Nieuwe aanwinst van de SHARKS, Adam CECH, kreeg eerst 2 minuten straftijd wegens “interference” omdat hij een stick van een eigen ploegmaat, die voor het doel lag,  wegveegde. Juist terug op het ijs, opnieuw 2 minuten straftijd voor “delaying the game” nadat hij de puck wegspeelde in het verdedingsvak en deze via een stick van de tegenstander over de boards vloog.  Probeer dan maar eens rustig te blijven ! Amsterdam kon hierdoor naar adem happen en terug vertrouwen winnen, zodat de 5 – 5 op minder dan 4 minuten door Amsterdam gescoord werd. Uiteindelijk deed een “to many men” de SHARKS de das om, zodat op 22 seconden van het einde Amsterdam de winner kon scoren, 6 – 5. Zeer spijtig, dure punten te grabbel gegooid maar anderzijds een bevestiging dat Amsterdam thuis absoluut voor de bijl moet en kan !

Eindscore : 6 – 5 (1 – 3, 3 – 0, 2 – 2)

Op zondag volgde de wedstrijd thuis tegen Ahoud Devils Nijmegen. De wedstrijd in Amsterdam had zijn sporen nagelaten met gekwetsten Jano VANDERHULST, Stefaan SWENNEN en Jarne DEGUCHTENAERE. Coach Jesse RAEKELBOOM opteerde om gewoon iedereen te laten spelen en met iedereen te roteren. 

De SHARKS kwamen nooit in hun spel, hadden wel kansen, maar stuitten de ganse wedstrijd op een zeer sterke tegenstrever, met voorin speerpunten Levi HOUKES en vooral John REED ROSS alsook een zeer secuur slot op de goal, Deniz MOLLEN.

Enig mooi was wel het doelpunt van Martin VACHAL, die net als in Amsterdam, scoorde van achter het doel, met de gekende “MICHIGAN MOVE”.

Eindscore 2 – 13 (0 – 3, 1 – 4, 1 – 6)

Volgend weekend spelen de SHARKS op zaterdag 17/11 19:45h thuis tegen Tilburg en op zondag 18/11 in- en tegen Leuven. Twee super belangrijke wedstrijden met het oog op het behalen van de playoffs, een soort weekend van de waarheid.

342 total views, 1 views today