SHARKS verliezen van HYC en zijn zeer sterk tegen FLYERS !

Zaterdag avond speelden de GOLDEN SHARKS in het Netepark tegen ERA RENOMAR HYC Herentals, de leider in de BENE League. De eerste wedstrijd voor de nieuwe transfers, Aivaras BENDZIUS en Cas STAPS. Deze laatste kwam op het ijs zonder enige training in Mechelen.

In de eerste periode hadden de SHARKS dubeel zoveel shots op goal, maar wie niet afwerkt, krijgt meestal het deksel op de neus ! 2 – 0 voor HYC na de eerste periode. Al vroeg in de wedstrijd moest Marek ZIARNY geblesseerd naar de kant, natuurlijk een aderlating aan defensieve zijde voor de SHARKS. In een zeer slechte tweede periode, niet de eerste keer dit seizoen, incasseerden de SHARKS zeven doelpunten. Kopjes naar beneden, niet meer aandringen en zorgen voor niet meer geblesseerden !

Eindstand : 13 – 0 (2-0, 7-0, 4-0)

Op zondagavond, in Mechelen, kwam de 2de in de stand, UNIS FLYERS HEERENVEEN op bezoek ! Geen tijd om te herademen, reeds de 19de wedstrijd van het seizoen, geen enkel ander team heeft zoveel wedstrijden voorgeschoteld gekregen. Een nieuwe zware nederlaag was dan ook absoluut te vermijden.

In de eerste periode kwamen de GOLDEN SHARKS op voorsprong via Jakob HUYGHE die van dichtbij kon scoren na zeer mooi voorbereidend werk van Olivier BOUCHARD en Cas STAPS. Na een doelpunt van Heerenveen, werd de eerste periode verrassend afgesloten met een 1 – 1 stand. Ook in de tweede periode speelden de SHARKS zeer goed mee, Heerenveen kon ook talrijke power play situaties niet uitbuiten en konden slechts 1x scoren. Wanneer Heerenveen in de derde periode de 1 – 3 wist te scoren, was het even alle hens aan dek maar de SHARKS konden opnieuw scoren via een zeer mooi wristshot in de linker benedenhoek van Aivaras BENDZIUS, op assist van Cas STAPS en Olivier BOUCHARD. BAM en  2 – 3. Pas na een zeer discutabel doelpunt van Heerenveen, want namelijk enkel de referee zag de puck over de lijn, brak uiteindelijk de veer bij de moegestreden SHARKS. Eindelijk een soort referentiewedstrijd voor de SHARKS waarop verder kan gebouwd worden !

Eindstand : 2 – 7 (1-1, 0-1, 1-5)

286 total views, 1 views today