Plan van Zoetermeer mislukt, Golden Sharks vinden 3 punten in de loopgraven !

De GOLDEN SHARKS behaalden gisteren een verdiende overwinning tegen de Zoetermeer Panters en blijven zo op play-off koers. De Panters speelden met slechts 1 import speler, de 2 anderen vierden hun eindejaarsperiode bij hun familie. Gezien de GOLDEN SHARKS in dezelfde situatie Marek ZIARNY en Olivier BOUCHARD moesten missen, gezien verschillende privé ijsbanen (vooral in Nederland) in de eindejaarsperiode liever hun ijsbaan verhuren voor andere (meer commerciële) doeleinden en hierdoor trainingsuren minderen, dan stelt dit toch weer de vraag of er in de BENE League competitie geen winterstop moet ingelast worden.

Door het missen van belangrijke spelers, koos de coach van Zoetermeer duidelijk voor een duel in de loopgraven en een zeer compact spel. Dit is iets wat niet dadelijk verwacht werd en wat zeker moeilijkheden in het Mechelse spel bracht.

Na iets meer dan 5 minuten spelen in de 1ste periode, bracht Ben VAN DEN BOGAERT, op aangeven van Kenneth PITTOORS en Kim MIETTINEN, de SHARKS op voorsprong. Iets meer dan een minuut later scoorden de Panters de gelijkmaker via Teris Wright. Het ijshockeyspel was slordig aan beide zijden maar toch liepen de GOLDEN SHARKS in de 1ste periode uit tot 3-1, via Mike ROBINSON (assist Timo DEWIN en Kevin DE WINTER) en Kenneth PITTOORS (assist Elia URLINGS en Mike ROBINSON).

In de 2de periode was Jano VANDERHULST zeer alert op een misser van de Zoetermeerse goalie en stak de onnodige rebound mooi weg in het Zoetermeerse doel. Boem, dank-u-wel ! Zoetermeer kraakte maar begaf niet en zij scoorden in het midden van de wedstrijd 2x en kwamen terug tot 4 – 3. De SHARKS reageerden en Arne VAN ESPEN (assist Mike ROBINSON en Kevin DE WINTER) en Mike ROBINSON (assist Kim MIETTINEN en Kevin MILLER). De score kwam zo tot 6 – 3.

Pas in het midden van de 3de periode scoorde Mike ROBINSON op aangeven van zijn Canadese landgenoot Kevin MILLER. Een tegendoelpunt van Zoetermeer bracht de eindscore tot 7 – 4.

Nee het was geen mooie ijshockeywedstrijd, maar al strijdend (soms tegen zichzelf) wisten de GOLDEN SHARKS de 3 punten thuis te houden en uiteindelijk is het dat wat telt !

Voor de GOLDEN SHARKS volgen nu 3 uitwedstrijden :

05/01/2020 20:30h @ Antwerp Phantoms

10/01/2020 20:30h @ Nijmegen Devils

19/01/2020 20:00h @ Tilburg

Op 25/01/2020 om 19:45h spelen de GOLDEN SHARKS weer thuis tegen HIJS DEN HAAG.

Nog een woordje van dank voor fotograaf Michel DELVAUX voor deze mooie foto’s !

 838 total views,  1 views today