Ondanks COVID-19 naar de toekomst werken !

Het was een klap voor iedereen, de lockdown in maart dit jaar. Weg onze favoriete sport, weg onze hobby, weg onze sociale contacten en weg onze eindtoernooien als traditionele afsluiter van het seizoen. Heel snel werd duidelijk dat deze crisis een negatieve impact zou hebben op het clubbudget en dat we zeer creatief moesten zijn om als club hierin overeind te blijven. Achteruit gaan of terugschakelen en het harde werk van vele jaren in de vuilbak gooien, was dan ook nooit een optie. Rustig nadenken en handelen was de boodschap, meestal brengt tijd ook raad ! Ook nu een tweede COVID golf aan de deur klopt en in de provincie Antwerpen en zeer waarschijnlijk straks in gans het land weer strenge maatregelen worden uitgevaardigd, maatregelen die een start van het nieuwe seizoen voor de spelers, ouder dan 18,  mogelijk vertragen. Niemand weet wat er momenteel gaat gebeuren in de BENE League en in de Beker van België competitie. Een jaar geen competitie voor de GOLDEN SHARKS is absoluut geen optie, vele spelers, sponsoren en begeleiders zouden dan afhaken !

Eén maand voor de opstart van het seizoen nog geen enkel plan, advies of financiële tegemoetkoming vanuit de KBIJF, de clubs dienen het zelf op te lossen en dat hebben we dan ook gedaan in Mechelen. De lidgelden werden enkel geïndexeerd en er werd zelfs enkel voor het aankomende seizoen een financiële compensatie uitgewerkt, indien het Ice Skating Center Mechelen voor meer dan een maand zou gesloten worden.

De sportieve omkadering (trainers en coaches) van alle jeugdteams, zowel on- als off-ice, werd uitgebreid. Namen worden binnenkort bekend gemaakt. We blijven vanuit de jeugd investeren, dus van onder naar boven, het budget van de GOLDEN SHARKS daarentegen werd naar beneden gehaald en er werd een inspanning van iedereen gevraagd en ook verkregen. Niet dadelijk investeren in importspelers maar in (jonge) spelers van eigen streek. Liefde voor de sport en de club moet centraal staan, dit is ook een perfecte weergave waar onze sport in België voor staat. Ook de LADY SHARKS worden geüpgraded en beginnen al aan hun 4de seizoen in de Duitse competitie.

We merken wel dat de inschrijvingen voor het nieuwe seizoen wat trager op gang kwamen, maar nu stilaan op volle toeren beginnen draaien. Het is belangrijk dat iedereen zich inschrijft, omdat binnen enkele weken moet bepaald worden welke teams in competitie worden ingeschreven. Indien er interesse is om zich aan te sluiten bij de club, jong, oud, man of vrouw, wacht dan niet te lang ! Voor meer info kan je steeds terecht via email membership@coldplaysharks.be.

“STAY SAFE EVERYBODY and STAY TUNED”

 898 total views,  1 views today