Lady Shark Valerie Jenaer vindt nieuwe uitdaging in het wielrennen !

De 25-jarige Hasseltse Valerie JENAER stapt van het ijshockey over naar het wielrennen en vond bij Wielerclub De Sprinter Malderen een nieuwe sportieve uitdaging.

Wie Valerie niet kent, is niet betrokken en/of weet niets af van het Belgische ijshockey. Valerie begon op 8 jarige leeftijd met ijshockey bij HASKEY Hasselt en door haar enorme gedrevenheid, fysieke capaciteiten, teamspirit, positivisme en volhardendheid werd zij “C” van het Belgisch Nationaal Team en speelde zij voor België in totaal 8 WK’s.  In totaal 36 wedstrijden op deze WK’s scoorde zij in totaal 14 keer en had 14 assists, meer dan uitstekende statistieken dus !

Vanaf het seizoen 2017-2018 speelde Valerie JENAER in Mechelen voor de LADY SHARKS in de sterke 2de Liga Nord in Noordrijn-Westfalen, zeg maar de Duitse 2de klasse. Een competitie die op het lijf is geschreven van Valerie en met het team won ze het bekertoernooi dat in 2018 in Mechelen gehouden werd.

Verder was duizendpoot Valerie JENAER kapitein van het roeiteam van de Hasseltse hogeschool PXL, waarbij ze meermaals de Limburgse regatta won, alsook pilote van de Belgian Bullets, de Belgische bobsleeploeg ! Een sportieve carrière die ongezien is en Valerie is steeds op zoek gegaan naar het bereiken van de top !

Een echt verlies voor het Belgische ijshockey dus, ook voor de Lady Sharks ! Toch wensen wij Valerie van harte succes en zeggen wij tegen de tegenstandsters in het wielrennen : “Bon courage en begin al maar te trainen, want Valerie is coming”.

 944 total views,  1 views today