Volharden is de enige uitweg naar de toekomst !

Ondanks de zeer sombere laatste maanden, begint de hoop op een herstart van de normale club- alsook ijsbaan activiteiten stilaan boven te drijven.

Ice Skating Center Mechelen is nog steeds geopend, publieke beurten zijn nog steeds verboden, maar als club mogen we enkel de kinderen jonger dan 12 jaar op het ijs laten. Op dit ogenblik betekent dit in bubbels van max. 10 kinderen, bubbels die op 3 delen van de ijsbaan oefeningen mogen doen, hetgeen betekent dat we 30 kids mogen toelaten. Wedstrijden zijn verboden. Voor de tieners jonger dan 18 jaar is het buitensporten weer toegelaten en zo heeft de U16 groep vanaf dit weekend, opnieuw in bubbels van max.10 off-ice trainingen en dit slechts 1 keer per week. Voor de andere groepen dienen we nog geduld te vragen, van versoepelingen is hier nog geen sprake.

COLD PLAY zal de voor aanvang van dit seizoen ingestelde “tegoed” formule voor het lidgeld dat er voor dit seizoen betaald werd, verrekenen met het lidgeld voor het seizoen 2021-2022.

Er is steeds een grote kloof geweest tussen hoop en werkelijkheid, maar toch is er hoop dat we in de loop van de maand maart weer een nieuwe groep op het ijs mogen zien verschijnen. Dit zou dan logischer wijze de jeugd tot de leeftijd van 18 moeten zijn. De vooruitzichten blijven somber omdat indoorsporten niet hoog op de agenda staan van de overheid. Telkens als er een sprankeltje hoop was, dan ging de COVID curve weer omhoog.

We bouwen dus heel voorzichtig aan volgend seizoen en zodra er weer meer toegelaten is, zullen we samen met de teammanagers de mogelijkheden bekijken. Voor een tweede seizoen op rij zal de club een groot financieel verlies lijden, omdat de internationale toernooien niet in april/mei kunnen georganiseerd worden. Er wordt bekeken wat begin september mogelijk kan zijn.

Ook vanuit de RBIHF wordt een financiële tegemoetkoming voor de clubs bekeken en ook werd er al online vergaderd over de BENELEAGUE. Het is een feit dat de Belgische clubs financieel voorzichtiger willen zijn dan de Nederlandse clubs en voluit de kaart willen trekken om ook in het 1ste team voldoende jeugdspelers kansen te bieden. Dit zou toch zeker de les moeten zijn, die uit deze COVID crisis te trekken valt.

De LADY SHARKS hebben de intentie kenbaar gemaakt om volgend seizoen terug te starten in de Duitse competitie 2de Liga Nord. Ook daar probeert de club om van onderuit te bouwen en stilaan wat meer jeugdspeelsters kansen te geven.  Soms een moeilijke evenwichtsoefening in deze sterke competitie, maar dit is de ambitie.

De club COLD PLAY en ISCM blijven dus zeker overeind, maar de schade is toch groot. Het zal nog lang duren alvorens ISCM uit deze diepe put zal komen. Des te sneller er weer meer zal mogen, des te beter. Vandaag zijn echter de persberichten niet veel belovend, volgens experten en ziekenhuisverantwoordelijken is de 3de COVID golf begonnen. De druk op alles en iedereen wordt dus alleen maar groter naarmate deze crisis blijft aanhouden, maar volharden is de enige uitweg…

 835 total views,  1 views today