Voorbereiding nieuw seizoen komt op kruissnelheid !

De GOLDEN SHARKS bereiden zich voor op het nieuwe seizoen. Hoofdcoach Danny GYESBREGHS, die zijn contract van het abrupt afgebroken vorig seizoen verlengde, is vorige donderdag al begonnen met het afnemen van fysieke testen, die eind augustus opnieuw zullen herhaald worden. Sinds de versoepeling van de COVID maatregelen, heeft het Ice Skating Center Mechelen ook weer ijstijd ter beschikking kunnen stellen van de GOLDEN SHARKS. Er is enorm veel interesse en gretigheid vast te stellen bij de spelers, die hun geliefkoosde sport zeer lang hebben moeten missen.  Het DNA van onze club wordt nog belangrijker, namelijk “in youth we trust”. Daarentegen mag en moet er ook toch enige sportieve ambitie zijn. Spelers moeten beter willen worden en zich verder ontwikkelen. In deze tijden was het misschien moeilijk om gemotiveerd te blijven, maar dit moeten we nu achter ons laten. Daarentegen zullen er ook spelers afhaken en dit om diverse redenen. Mogelijk pas in september zullen de gevolgen echt duidelijk zijn. Uit de fysieke testen zal natuurlijk de echte motivatie van elke speler blijken.

Het is ook zeer moeilijk voor de club om te plannen, dit omdat er nog steeds geen akkoord is voor het hervatten van de BENE League. Zonder veel in detail te treden en omdat de situatie zeer delicaat is, zitten alle 4 Belgische clubs en 3 van de 5 Nederlandse clubs op dezelfde golflengte, maar er is duidelijk een verschil van visie tussen IJNL en de 7 clubs. Er wordt dan ook aangedrongen dat het BENE League bestuur de meerderheid van de clubs steunt en hiervoor faciliteert. Zeer belangrijk is dat we nog steeds “on speaking terms” zijn, maar de tijd begint toch te dringen.

De sportieve staff is ook samen met Hoofdcoach Jos LEJEUNE bezig met het invullen van de trainer/coach posities in de jeugdteams, waarover wij natuurlijk later meer zullen berichten.

Een ander moment om naar uit te kijken, zijn de COLD PLAY SHARKS INTERNATIONAL TOURNAMENTS die in de maanden april en mei terug zullen doorgaan.

 827 total views,  1 views today