BAM, Liesa Bosmans nieuwe coach van Lady Sharks !

Geweldig nieuws, Liesa BOSMANS, 30j, wordt de nieuwe coach van de Lady SHARKS die ook volgend seizoen uitkomen in de Duitse 2de Liga Nord. Minder goed nieuws is dat Liesa (voorlopig) stopt als speelster, maar toch zijn we enorm blij dat Liesa de zeer belangrijke functie als coach wil opnemen en zich zo blijft inzetten voor de sport die haar al zoveel plezier heeft gegeven.

Liesa begon met ijshockey op 11-jarige leeftijd in het toenmalige damesteam in Leuven, met dit team zou zij later 2x Belgisch kampioen worden. Haar eerste WK in Sheffield-UK in 2007 werd haar grootste sportieve succes, namelijk een bronzen medaille. In totaal heeft zij aan 9 WK’s deelgenomen en op het WK in 2020 (Sofia-BG) werd Liesa nog verkozen als MVP van Team Belgium.

Vanaf 2017 speelt Liesa als “A” voor Cold Play Sharks Mechelen in de Duitse 2de Liga Nord, de 2de klasse in Duitsland. Deze competitie bestaat tegenwoordig uit 7 teams, het hoge niveau en de verre verplaatsingen zijn een zware belasting. In het eerste seizoen 2017-2018 werd bijna de titel gepakt en het grootste succes was het winnen van de beker in 2020.  Vorig seizoen ging volledig de mist in door COVID omstandigheden.

De “C” van het team, Femke BOSMANS, is er in geslaagd om voor volgend seizoen enkele bijkomende speelsters naar het team te brengen zodat er aan de toekomst kan gebouwd worden. Binnenkort volgt hier meer nieuws over.

Natuurlijk wensen wij allemaal Liesa zeer veel succes en zij kan steeds voor goede raad terecht bij onze andere coaches Jos LEJEUNE en Danny GYESBREGHS !

 781 total views,  1 views today