Zeer verrassende 3de internationale transfer van Mechelen Golden Sharks !

Dinsdag komt de 20-jarige Sandro BOSMANS, de zoon van voorzitter Gunter BOSMANS en Kathleen GEERTS, rechtstreeks vanuit een try-out in Italië, het Ice Skating Center Mechelen binnengewandeld met de melding dat hij graag BENE-League zou willen spelen en zijn ijshockey carrière voorlopig, mogelijk definitief, wil verder zetten in België. Een contractvoorstel in Italië maar ook de interesse vanuit de Verenigde Staten legt hij naast zich neer.

Alle COVID toestanden hebben Sandro’s “opleidingstraject” gefnuikt en volgens hem kan hij in Mechelen evenveel bijleren van spelers zoals Marek ZIARNY en Vadim GYESBREGHS. Ook een goede verstandhouding met coach Danny GYESBREGHS heeft hem doen beslissen om in België verder te spelen.

In het seizoen 2013-2014 speelt de toen 12-jarige Sandro in het buitenland, om te beginnen in de OKANAGAN HOCKEY ACADEMY in het Verenigd Koninkrijk om dan 3 seizoenen in Bern en Thun in Zwitserland al zijn hockeyskills verder te ontwikkelen. Vanaf 2017 speelt hij verder in Canada bij CIHA GREEN U18 AAA en een seizoen later in THE HILL ACADEMY U18, een gerenommeerde hockey-academy in Ontario.

In het seizoen 2019-2020 speelde hij verder in USA – EHL bij EAST COAST WIZARDS waar hij een topseizoen beleefde, in 45 wedstrijden scoorde hij 30 punten.(11G en 19A)

Daarna sloeg de COVID crisis hard toe in USA en zocht Sandro een uitweg in Zweden, toen ook daar de competitie werd stilgelegd.

Om terug in België te spelen, werd een internationale transfer aangevraagd vanuit Zweden, die ondertussen goedgekeurd werd.

Weer een sterke forward bij op het teamroster, dus een zeer geweldige transfer voor de GOLDEN SHARKS ! Wij wensen Sandro dan ook veel succes !

 892 total views,  1 views today